accommodation Litochoro Pierias - Mythic Valley

Mythic Valley | Litochoro Pierias

accommodation Litochoro Pierias - Mythic Valley

Δραστηριότητες στο μαγευτικό Λιτόχωρο

Πεζοπορία, ορειβασία και σπορ βουνού στον Όλυμπο. Οι ορειβατικές διαδρομές στο βουνό είναι εννέα, με πιο δημοφιλή αυτήν που οδηγεί από το Λιτόχωρο στα Πριόνια, μέσω του φαραγγιού του Ενιπέα (ορειβατικό μονοπάτι Ε4). Κοντά στα Πριόνια, τα νερά του ποταμού σχηματίζουν μικρές φυσικές πισίνες. Αν θέλετε να συνεχίσετε, λίγα χιλιόμετρα πριν από τα Πριόνια (θέση «Γκορτσιά»), ξεκινά η διαδρομή για το Οροπέδιο των Μουσών (υψόμ. 2.600 μ.) και από εκεί για τις ψηλότερες κορυφές του βουνού. Ορειβατικές διαδρομές στον Όλυμπο ξεκινούν επίσης από το Δίον και την Πέτρα. Στο βουνό υπάρχουν τα καταφύγια «Δ. Μπουντόλας» (υψόμ. 930μ.), «Σπ. Αγαπητός» (υψόμ. 2.100 μ.,), «Χρ. Κάκαλος» (υψόμ. 2.650 μ.,) και «Γ. Αποστολίδης» (υψόμ. 2.760 μ.,). Αναλυτικά στοιχεία για τις διαδρομές και τους χάρτες θα βρείτε στο site του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

– Η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου ενδείκνυται, επίσης, για κάνιονινγκ, διαδρομές με αυτοκίνητα 4×4 ή εντούρο μηχανές, mountain bike, αλλά και αναρρίχηση στις φυσικές πλαγιές του βουνού και στις τεχνητές αναρριχητικές πίστες του Αθλητικού Κέντρου Λιτόχωρου.
– Τέλος, μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες Βαρικό, Γρίτσα και Πλάκα (το επίνειο του Λιτόχωρου), όπου θα βρείτε και οργανωμένα κάμπινγκ, καθώς και στον Σταθμό.

Πώς θα φτάσετε:
Το Λιτόχωρο απέχει, περίπου, 415 χλμ. βόρεια από την Αθήνα και 92 χλμ. νότια από τη Θεσσαλονίκη. Από την Εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, θα στρίψετε στην έξοδο προς Όλυμπο-Λιτόχωρο.